Les Formacions de FormArt Escola d’Estiu tornen el Juliol del 2021. Per potenciar, explorar i aprofundir en els  recursos i possibilitats que ofereixen el Teatre, la Dansa, i les Arts aplicades a l’Educació, kamagra en de geschiedenis la Salut i la Comunitat. Proposem tres Formacions, una On line i dues Presencials en les que potenciarem el treball a l’espai públic.

RECURSOS DEL TEATRE PER  A LA CONVIVÈNCIA  en entorns socioeducatius. Formació On line

DANSA LLIURE CREATIVA.  L’ona que ens Respira per a viure, conviure i crear. Formació Presencial

TEATRE  COMUNITARI a l’Espai Públic. Formació Presencial.

DESCOMPTES PER INSCRIPCIONS ABANS DEL 25 DE JUNY . Es poden concertar entrevistes:  marabal@marabal.org // tel. 692 19 53 73


INSCRIU-M’HI !

Titulació

 • Formació on-line: en procés de reconeixement pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya
 • Formacions presencials: certificació pròpia de l’entitat.

Objectius generals

 • Obtenir recursos artístics per aplicar en l’educació, la salut i la comunitat.
 • Potenciar el valor i l’ús de les arts aplicades en la societat i les administracions.
 • Fomentar la reflexió i el debat sobre les arts i la cultura aplicada al context socioeducatiu.
 • Fomentar la creació d’aliances, sinèrgies i projectes.

Destinataris

 • Persones actives en els camps de la pedagogia, la docència, l’educació social, el lleure, la psicologia, dinamitzadors socials, tècnics culturals, terapeutes, infermeres, artistes i persones interessades en les arts aplicades.
 • Entitats i organitzacions i estudiants que vulguin ampliar el seu bagatge professional.

Curs 1. RECURSOS del TEATRE per a la Convivència en Entorns Socioeducatius. [ On Line ]

On line Del 1 al 30 de Juliol del 2021. Durada 30 hores. Curs Telemàtic amb plataforma Class Room. Trobades per Zoom, els dimecres 7, 14, 21 i 28 de juliol a les 18 hores. Professor Joel Alvarez. Certificació Reconegut pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.

Formació per adquirir recursos teatrals que permeten la millora de la convivència, conèixer les dinàmiques dels grups, potenciar l’autoestima i l’empoderament, l’expressió d’emocions, la recerca de conflictes i la seva resolució. Es tracta que els participants assoleixin les estratègies metodològiques, el COM APLICAR-HO en l’entorn educatiu i social, tant de forma puntual com de llarga durada. El teatre té la particularitat de transitar la realitat de forma simbòlica pel cos i des del joc provar de transformar-la. Aquest trànsit genera canvis de curta i llarga durada, amb impactes molt positius en les dinàmiques grupals…

Descarrega PDF amb la informació completa de la formació


Curs 2. DANSA LLIURE I CREATIVA. L’ Ona que ens Respira per a Viure, Conviure i Crear [ Presencial ]​

Presencial de 12 hores. Treball a l’Espai Marabal i prioritàriament al Parc. Dates  5, 7, 12 i 14 de Juliol. De 18.30  a 21.30 hores. Professora Núria Banal Farré. Certificat propi de l’Entitat

La metàfora de  “L’ona que ens respira”  al·ludeix a l’íntima interconnexió entre alè, moviment, sentir, imaginar, pensar i crear. Entre  jo i els altres, entre l’espai, el temps, la música i la globalitat de l’existència. Vivenciarem aquesta metàfora en un recorregut que integrarà les propostes  de la Dansa lliure (Malkovsky) , la improvisació i els processos creatius.  L’objectiu és que cadascú pugui gaudir i aprofundir en el seu moviment dansat, per  aplicar-lo a la vida quotidiana, les Arts, l’educació, la salut i la comunitat…

Descarrega PDF amb la informació completa de la formació


Curs 3. TEATRE COMUNITARI a l’Espai Públic. [ Presencial ]

Presencial de 12 hores. Treball teòric i pràctic a l’Espai Marabal i l’entorn urbà. Dates 29 de juny, 1, 6 i 8 de juliol. De 18.30h a 21.30 hores. Professor Joel Alvarez. Certificat propi de l’Entitat

Formació intensiva per submergir-se en els recursos teatrals que faciliten la transformació individual, grupal i comunitària a través del teatre de creació col·lectiva. Es tracta de vivenciar un procés de creació comunitària en el que treballarem les eines que el teatre comunitari ofereix als professionals de l’àmbit de l’educació, l’art i l’acció social. Explorarem els recursos que ofereix el dins i fora, l’espai públic i personal. En molts dels nostres espectacles comunitaris hem ocupat l’espai públic en format rua, espectacle de plaça i teatre invisible.

Descarrega PDF amb la informació completa de la formació


Professorat

Núria Banal

Coordinadora de la formació – Especialitzada en dansa i processos creatius amb les arts del moviment i les arts visuals i plàstiques. Artterapèuta. Formadora de Formadors. Llicenciada en Filosofia i Ciències de l’Educació. Màster en Artteràpia.

Des de 1985 treballa amb l’expressió corporal, la dansa lliure, la dansa creativa, les arts visuals plàstiques i l’Artteràpia aplicades a l’educació formal i no formal, i els processos de creació i transformació individuals i col·lectius. 

Acompanya a persones i col·lectius de diverses edats, amb diverses realitats i en diversitat de contextos.  Ha realitzat formacions a formadores per a diverses universitats, fundacions i entitats.

Com a coordinadora de Marabal ha creat formacions i projectes per a potenciar les Arts com a camins per a l’educació,  la salut i la comunitat.

Joel Álvarez

Format en Interpretació i Direcció Teatral, Producció i Gestió Cultural i  en Teatre Social i de les Oprimides.

Ha acompanyant desenes de processos de creació escènica en l’educació formal i no formal des del 2002. Especialitzat en l’acompanyament a grups amb realitats diverses i facilitar la creació a partir de les necessitats i realitats dels grups.

Ha dirigit 12 espectacles comunitaris amb grups de 15 a 50 persones, facilitant l’escriptura compartida, la posada en escena dels diferents recursos escènics i la gestió dels equips artístics. Ha realitzat formacions a formadores per a diverses universitats, fundacions i entitats. 

Combina la tasca artística i de facilitador amb la producció projectes d’art comunitari,  l’organització de jornades i la gestió d’organitzacions sense ànim de lucre.

Preus i condicions

 • Cursos presencials: Places  limitades  a 8 o 10 persones. Atenció personalitzada.
 • Les reserves es fan per ordre estricte de pagament.

PREUS Curs 1. on line 30 hores

 • Fins al 25 de juny: 95 € socis/es / 110 € no socis/es*
 • A partir del 25 de juny: 105 € socis/es / 120 € no socis/es*

PREUS Cursos 2 i 3 presencials

 • Fins al 25 de juny: 75€ socis/es / 90 € no socis/es*
 • A partir del 25 de juny: 85 € socis/es / 100 € no socis/es*

* Inclou la quota d’alta de soci/a: 15 € anuals.

Pagament

 • Cal fer inscripció prèvia al pagament.
 • Pots pagar per transferència bancària al número de compte ES35 0081 0065 1600 0176 0682 de Banc Sabadell o bé en efectiu a l’oficina de Marabal. Si ho fas a través del banc, recorda indicar el teu nom i el nom del curs al concepte de la transferència.
 • Per resoldre qualsevol dubte, escriu-nos a formacions@marabal.org o truca al mòbil 692 19 53 73  de dilluns a divendres de 10:30 a 13:30 h i de 16 a 20 h.
 • No es faran devolucions per causes alienes a l’entitat. Les persones que cancel·lin amb motiu justificat abans del 22 de juny podran optar a transferir l’import pagat a un altre curs de la mateixa edició de FormArt.
Close Menu