DANSA LLIURE CREATIVA. malkoVsky i creació

Núria Banal

Curs setmanal. Inici 27 de setembre

Dimarts de 19 a 21 hores.

On: Sala la Visiva. C/ Sepúlveda 85. Prop metro L1 (Rocafort), i a 5/8 minuts L3 (Espanya) i L2 (Mercat Sant Antoni)

 Preus

Proposem viure la dansa des del moviment natural, centrat, respirat i lliure d’esforços innecessaris. L’objectiu és desvetllar la presència, la joia de dansar, la musicalitat del moviment i ampliar la capacitat d’interaccionar amb l’imaginari, l’espai,  l’altre i el grup.

El mètode articula el treball en la disciplina de la Dansa Lliure Malkovsky  amb les tècniques d’improvisació. Les propostes de moviment dansat i les coreografies estructurades connecten amb seqüències d’improvisació per facilitar l’espontaneïtat i la creació.  Tant el treball tècnic com el creatiu parteixen de la realitat corporal pròpia. D’aquesta manera cadascú pot integrar noves possibilitats de moviment dansat des d’un estil personal.  

DANSA LLIURE APROFUNDIMENT

Presència, coreografies,  crear i re-crear

 Núria Banal

Curs mensual de dissabtes. D”octubre a abril.

Dissabtes 1 octubre, 5 novembre i 17 desembre, 4 de febrer, 4 de març, 15 d’abril. De 10’30 a 14 hores. Amb seguiment individual en línia. Sala visiva. Carrer Sepúlveda 85. Les sessions a Sala es combinaran amb sessions a l’espai públic

Preu 45€ mes 120 trimestre.

Com viure la presència en dansar? Com habitar des de la joia les coreografies ja creades, la música, l’espai? Com crear a partir dels principis de la dansa lliure? Com jugar amb l’espai, la música, la mirada, el moviment, els altres?

Totes aquestes preguntes es resumeixen en COM SER MÉS PRESENTS?. La disciplina de la Dansa lliure Malkovsky ens aporta moltes pistes per retrobar la Presència.  El seu treball de base és una font inesgotable per descobrir el moviment respirat, orgànic amb el gest musical precís. El treball amb la improvisació conscient és una eina complementaria per ser més pressents a  l’espai, el temps, el més íntim i el més llunya.

Treballarem amb algunes coreografies de la Dansa lliure creades i en crearem. Aquest sera el fil conductor per aprofundir en l’essencial,  la pròpia presencia a la dansa, el com dansem l’Ona que ens respira, el com connectem el més íntim i el més llunya.

Es recomana tenir un cert coneixement de la Dansa lliure. Es prioritzaran aquelles persones que s’inscriguin a la majoria de les sessions.

Vídeos DANSA LLIURE CREATIVA. cursos i projectes creació

Més vídeos al nostre Canal de YouTube

DANSA LLIURE I CREATIVA: EXPLORANT ELS PRINCIPIS DE L’ONA QUE ENS RESPIRA​ (online)

Professora: Núria Banal

Presentació, i objectius

Proposem una sèrie de sessions monogràfiques per explorar alguns dels principis de moviment de la Dansa lliure, que en molts sentits són propers als de la tècnica Feldenkrais, el Qi gong i d’altres disciplines. Dansar, com viure, és una experiència global que no es pot fragmentar, per aquesta raó el que es farà a cada sessió serà posar l’accent en un o dos principis, sense perdre de vista la globalitat.

L’ona que ens respira parla precisament de l’íntima interconnexió entre alè, moviment, sentir, imaginar, pensar, dansar, i també entre el jo, l’espai (petit o gran), el temps, la música, els altres (presents o absents) i la globalitat de l’existència.
L’objectiu és que cadascú des de la seva vivència personal pugui gaudir i aprofundir en el seu moviment dansat i aplicar-lo a la vida quotidiana, la dansa i la creació.

El temari del primer trimestre és:

Primera sessió:  Arrelament i suspensió. Respiració/ Alè

Segona sessió: Equilibri i desequilibri. Plegar/ desplegar

Tercera sessió:    Acumular i alliberar. Condensar i expandir

MENSUAL *

1 curs 1,5 h – 47€

1 curs 2 h – 60€

Classe solta – 15€

Descomptes per més d’un curs

TRIMESTRAL *

1 curs 1,5 h – 135€

1 curs 2 h – 160€

Descomptes per més d’un curs

* Per als cursos regulars cal pagar 15€ de quota anual de soci/a. // DESCOMPTES 5% abans de Setembre.

Close Menu