Formart19 front web

FormArt Escola d’Estiu és un conjunt de formacions intensives reconegudes pel Departament d’Ensenyament al voltant de les arts del cos aplicades a l’Educació, la Salut i la Comunitat. Vol ser un motor de sinergies, intercanvi i reflexió entre professionals d’aquests àmbits i artístes-pedagogs/es a fi de fomentar l’ús i el valor de les arts aplicades en la construcció de la nostra societat.

Impulsat per Marabal i recolzat pel Departament d’Ensenyament, FormArt neix el juliol de 2013 de la necessitat formativa en recursos artístics i psicopedagògics per part dels professionals que treballem en l’àmbit sòcioeducatiu.

INICI: 1 Juliol 2019  a l’Espai Marabal

INSCRIPCIONS OBERTES A PARTIR DEL 1 D’ABRIL. Es poden concertar entrevistes també a partir del 1 d’Abril.

* Grups reduïts (10 persones) – Atenció personalitzada.

Objectius generals

 • Obtenció de recursos artístics per aplicar en l’educació, la salut i la comunitat.
 • Potenciar el valor i l’ús de les arts aplicades en la societat i les administracions.
 • Reflexió i debat sobre les arts i la cultura aplicada al context socioeducatiu.
 • Fomentar la creació d’aliances, sinèrgies i projectes.

Destinataris

 • Pedagogs, docents, educadors, dinamitzadors socials, monitors, tècnics culturals, psicòlegs, terapeutes, infermers, artistes i persones interessades en les arts aplicades.
 • Entitats i organitzacions i estudiants que vulguin ampliar el seu bagatge professional.

Duració

 • 7 cursos independents de 15 hores presencials.

Titulació

 • Diploma propi reconegut pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat.

Avaluació

 • Assistència mínima del 85% d’hores.
 • Implicació, honestedat i compromís amb la formació i el grup.

Calendari i horaris

1. MOVIMENT CONTEMPLATIU. Cap una millora individual i social. Del 1 al 5 de juliol. De 10 a 13 h. Helena Pellisé

2. INTRODUCCIÓ A LA MUSICOTERÀPIA. La música com a eina pedagògica, terapèutica i d’intervenció social. Del 1 al 5 de juliol. De 18 a 21 h. Adrián Galati

3. PERFORMANCE ART. Aplicacions a Educació i Salut. Cap de setmana 6 i 7 de juliol. De 10 a 19 h. Álvaro Prats Bertomeu

4. ARTTERÀPIA. El joc creatiu de l’ombra amb el cos i les arts plàstiques. Del 8 al 12 de juliol. De 10 a 13 h.  María A. Navarro i Núria Banal

5. DANSA LLIURE CREATIVA. A la descoberta del cos que sent, pensa i actua. Del 8 al 12 de juliol. De 18 a 21 h. Núria Banal Farré

6. PERFORMANCE ART. Cos, Acció i Espai Públic. Del 8 al 12 de juliol. De 18 a 21 h. Álvaro Prats Bertomeu  *Aquest curs es duu a terme a diferents espais públics de Barcelona.

7. CONTACT I MOVIMENT GENUÍ. Cap de setmana 13 i 14 de juliol. De 10 a 19 h. Rosa Ballarín

Descarrega PDF amb la informació completa de les formacions

Professorat

Núria Banal

Coordinadora de la formació – Especialitzada en dansa i processos creatius amb les arts del moviment i les arts visuals i plàstiques. Artterapeuta. Formadora de Formadors. Llicenciada en Filosofia i Ciències de l’Educació. Màster en Artteràpia.

Álvaro Prats Bertomeu

Coordinador de la formació – Art/Dansaterapeuta. Creador independent, performer, actor i ballarí. Formador en arts aplicades a Educació i Salut. Col·laborador del Màster Integratiu en Artteràpia de Grefart i d’universitats com UdG, EUSES, INEFC. Co-creador del projecte Educació Física Creativa. Llicenciat en Filosofia i Antropologia. Postgrau en Expressió i Comunicació en la Pràctica Socioeducativa. Màster en Artteràpia.

Rosa Ballarín

Ballarina i pedagoga d’Improvisació, Contact Improvisació, Consciència Corporal i Dansa Creativa a Espanya, Alemanya, França i Colòmbia. Terapeuta d´Integració Psicocorporal. Organitza events relacionats amb la Dansa Contemporània. Ha ballat i co-creat les peces de dansa Collectif Racines, Nashima, Bardo, Barnakustica “Ara”, Vídeo Dansa en la Ciutat, “Je veux menger”, ”Mirar como si fuera por casualidad”, “As.Salts”, “ContaCós” i creat el solo ”Birkinesh i Lucy”.

 

María A. Navarro

Artterapeuta. Màster en Artteràpia. Llicenciada en Belles Arts. Formació en Dansa Clàssica i Clàssic Espanyol. Formació en Expressió Corporal i Dansateràpia. Formació en Dansa Lliure i Creativa de la línia Malkovsky.

Adrián Galati

Musicterapeuta professional. Graduat amb honors per la Facultat de Psicologia de la Universitat de Bs As. Membre de l’Associació Catalana de Musicoteràpia. Docent a la Universitat de Bcn, Universitat de Girona i Isep Bcn. Ha publicat diversos articles de recerca en Congressos Nacionals i Internacionals d’especificitat Musicterapàutica. Desenvolupa la seva labor en el Centri L`Alba de la Ciutat de Bcn, atenent a nens amb Autisme i adolescents amb trastorns psicòtics. Musicterapeuta Professional acreditat a Espanya (MTAE 28).

Helena Pellisé

Ballarina, professora i practicant de meditació. Formada en dansa contemporània i especialitzada en improvisació amb Beca AECID (Israel, 2008). Com a ballarina actua amb les seves creacions i col·labora amb artistes d’altres disciplines des del 2005. Actualment balla a la companyia Alaka i dirigeix el CIM, Cicle Improvisació en Moviment. Des del 2010 és practicant de meditació en la tradició del budisme Shambhala, això ha influenciat en la comprensió de la seva pràctica artística, incorporant aquest enfoc al seu treball de Moviment contemplatiu, una eina de creativitat i comunicació inherent a tots els éssers humans. Ensenya a nivell nacional i internacional des de fa 10 anys.

Preus i condicions

 • Places limitades a 12 persones.
 • Les reserves es fan per ordre estricte de pagament.
 

PREUS

Fins al 3 de juny: 80 € socis/es* / 110 € no socis/es

A partir del 3 de juny: 97 € socis/es* / 127 € no socis/es

* Quota d’alta de soci/a: 15 € anuals

Pagament

 • Cal fer inscripció prèvia al pagament.
 • Pots pagar per transferència bancària al número de compte ES35 0081 0065 1600 0176 0682 de Banc Sabadell o bé en efectiu a l’oficina de Marabal. Si ho fas a través del banc, recorda indicar el teu nom i el nom del curs al concepte de la transferència.
 • Per resoldre qualsevol dubte, escriu-nos a formacions@marabal.org o truca al mòbil 692 19 53 73 o al fix 93 422 1982 de dilluns a divendres de 17:30 a 20:30 h.
 • No es faran devolucions per causes alienes a l’entitat. Les persones que cancel·lin amb motiu justificat abans del 10 de juny podran optar a transferir l’import pagat a un altre curs de la mateixa edició de FormArt.
Close Menu