Cicle2-delante web2

El 2on Cicle Arts del Cos, Educació i Salut articula una formació que consta de 8 cursos intensius que tenen com a eix vertebral les arts del cos aplicades a entorns educatius, terapèutics i sanitaris.

Partint d’un enfocament integratiu del cos com a unitat bio-psico-social, aquestes formacions pretenen facilitar recursos tècnics i metodològics de la dansa, el teatre, la musicoteràpia la performance i l’artteràpia per aplicar en entorns educatius, terapèutics i sanitaris.

El format d’aquest cicle permet realitzar un, varis o tots els cursos. Cada curs té una durada de 15 hores i obté el reconeixement del Departament d’Educació.  

PRESENTACIÓ: 29 Setembre 2018 – 10 a 12h  a l’Espai Marabal

INSCRIPCIONS OBERTES Es poden concertar entrevistes a partir del 4 de Setembre. 

Objectius generals

 • Facilitar recursos tècnics i metodològics de la dansa, el teatre, la performance i l’artteràpia per aplicar en entorns educatius, terapèutics i sanitaris.
 • Aprofundir en els processos creatius a través del cos com a eines per a l’educació i la salut.
 • Reflexionar sobre els paradigmes del cos a l’educació i la salut
 • Promoure una visió integrativa del cos que contempli aspectes biològics, psicològics i socials.
 • Fomentar el canvi d’individus passius a individus actius, creatius i responsables amb la seva educació i la seva salut.

Destinataris

 • Pedagogs, mestres, educadors, dinamitzadors socials, monitors, tècnics culturals, psicòlegs, terapeutes, infermers i artistes interessats en les arts aplicades.
 • Entitats i organitzacions i estudiants que vulguin ampliar el seu bagatge professional.

Duració

 • 8 cursos independents de 15 hores cadascun (Presencials 13 h + No presencials 2 h)

Titulació

 • Diploma propi reconegut pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat.

Avaluació

 • Assistència mínima del 85% d’hores.
 • Realització de les memòries creatives.
 • Implicació, honestedat i compromís amb la formació i el grup.

Calendari i horaris

Dissabtes 10 a 14h i 15:30 a 18:30h / Diumenges 10 a 14 i 15:30 a 17:30h + 2 hores no presencials per elaboració de la memòria creativa.

1. DANSA. Cos i Consciència.  Cap de setmana 20 i 21 d’octubre. Rosa Ballarín

2. DANSATERÀPIA. Moviment visible, moviment invisible.  Cap de setmana 17 i 18 de Novembre.  Núria Banal Farré i Álvaro Prats Bertomeu

3. PLASTICOTERÀPIA i COS. Matèria i buit a la creació. Cap de setmana 15 i 16 de desembre.  Maria Amparo Navarro

4.  DANSA I PROCÉS CREATIU. Ser, crear i saber. Cap de Setmana 26 i 27 de Gener.  Núria Banal Farré

5. MUSICOTERÀPIA i COS. Vivenciar la música. Cap de Setmana 16 i 17 de Febrer.  Adrian Galati i Álvaro Prats Bertomeu

6. PERFORMANCE ART. Art d’acció aplicat a Educació i Salut.  Cap de setmana 16 i 17 de Març.  Álvaro Prats Bertomeu

7. EDUCACIÓ FÍSICA CREATIVA. CAP A UNA EDUCACIÓ FÍSICA INTEGRAL. Cap de setmana 6 i 7 d’abril.  Vicenç Cánovas i Álvaro Prats Bertomeu

8. TEATRE. EINES PER A LA TRANSFORMACIÓ SOCIAL. Cap de setmana 4 i 5 de Maig.  Gus Bas

Professorat

Núria Banal

Coordinadora del Cicle – Especialitzada en dansa i processos creatius amb les arts del moviment i les arts visuals i plàstiques. Artterapeuta. Formadora de Formadors. Llicenciada en Filosofia i Ciències de l’Educació. Màster en Artteràpia.

Álvaro Prats Bertomeu

Coordinador del Cicle – Art/Dansaterapeuta. Creador independent, performer, actor i ballarí. Professor de dansa-teatre i formador en arts aplicades. Col·laborador del Màster Integratiu en Artteràpia de Grefart i la UdG. Co-creador del projecte Educació Física Creativa. Llicenciat en Filosofia i Antropologia. Postgrau en Expressió i Comunicació en la Pràctica Socioeducativa. Màster en Artteràpia.

María A. Navarro

Artterapeuta. Màster en Artteràpia. Llicenciada en Belles Arts. Formació en Dansa Clàssica i Clàssic Espanyol. Formació en Expressió Corporal i Dansateràpia. Formació en Dansa Lliure i Creativa de la línia Malkovsky.

Vicenç Cánovas

Professor del Cicle Formatiu en Activitats Físiques Esportives (Escola Vitae) i d’Activitat Física des de la Salut (UdG). Coach i entrenador personal. Doctor, màster i llicenciat en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport. Formació en Coaching. Creador del mètode Pla Integral Cosneix-te i co-creador del projecte Educació Física Creativa.

Rosa Ballarín

Ballarina i pedagoga d ́Improvisació, Contact Improvisació, Consciència Corporal i Dansa Creativa a Espanya, Alemanya, França i Colòmbia. Terapeuta d´Integració Psicocorporal. Organitza events relacionats amb la Dansa Contemporània. Ha ballat i co-creat les peces de dansa Collectif Racines, Nashima, Bardo, Barnakustica “Ara”, Vídeo Dansa en la Ciutat, “Je veux menger”, ”Mirar como si fuera por casualidad” , “As.Salts”, “ContaCós” i creat el solo ”Birkinesh i Lucy”-

Adrian Galati

Musicterapeuta professional. Graduat amb honors per la Facultat de Psicologia de la Universitat de Bs As. Membre de l’Associació Catalana de Musicoteràpia. Docent a la Universitat de Bcn, Universitat de Girona i Isep Bcn. Ha publicat diversos articles de recerca en Congressos Nacionals i Internacionals d’especificitat Musicterapàutica. Desenvolupa la seva labor en el Centri L`Alba de la Ciutat de Bcn, atenent a nens amb Autisme i adolescents amb trastorns psicòtics. Musicterapeuta Professional acreditat a Espanya (MTAE 28).

Gus Bas

Llicenciat en Psicologia. Postgrau en Educació i Conflicte. Formació Actoral al Col·legi del Teatre de Barcelona. Direcció Escènica amb Glòria Balañà (Obrador de la Sala Beckett). Format amb els millors especialistes en Teatre Social i Teatre de l’Oprimit, com Augusto Boal. En els últims quinze anys ha treballat nacional i internacionalment impulsant i participant en nombrosos projectes socials i artístics amb grups considerats en risc (joves, col·lectius d’immigrants, persones amb diversitat funcional i persones sense sostre). Fundador d’Impacta Teatre, associació especialitzada en Teatre Social i Teatre de l’Oprimit des de 2005 fins a 2011.

Preus i condicions

 • Tots els cursos tenen places limitades.
 • Les reserves es fan per ordre estricte de pagament.
 • Data límit d’inscripció 10 dies abans de l’inici de cada curs.

UN CURS: 85 € – socis/es // 100 € – no socis/es

DOS CURSOS: 155€ –  socis/es // 170€ – no socis/es

TRES O MÉS: 73€ per curs –  socis/es // 75€ per curs – no socis/es *

 * Carnet de soci/a: 15€ anuals

Pagament

 • Cal fer inscripció prèvia al pagament.
 • Pots pagar per transferència bancària al número de compte ES35 0081 0065 1600 0176 0682 de Banc Sabadell o bé en efectiu a l’oficina de Marabal. Si ho fas a través del banc, recorda indicar el teu nom i el nom del curs al concepte de la transferència.
 • Per resoldre qualsevol dubte, escriu-nos a formacions@marabal.org o truca al mòbil 692 19 53 73 o al fix 93 422 1982 de dilluns a divendres de 17:30 a 20:30 h.
Close Menu