Marabal online

COM FUNCIONA?

  1. Fes una ullada als tallers que t’interessin.
  2. Clica a ‘Inscriu-m’hi!’
  3. Omple el formulari de preinscripció.
  4. Fes l’aportació via transferència.
  5. Rebràs un email de confirmació de transferència.
  6. 24h abans del taller rebràs un enllaç + password per accedir-hi (usem la plataforma Zoom).
  7. Si tens qualsevol dubte, posa’t en contacte amb nosaltres via email o tlf.

DANSES DEL CONFINAMENT

Dilluns i/o Dimecres, de 18:30 a 20 h // Núria Banal

El grup d’alumnes de Dansa Lliure i Dansa Improvisació volen continuar dansant. I hem creat un espai online #marabaldansalliurecreativa on treballem des dels nostres diferents espais i duem un projecte de creació anomenat Danses del confinament. Ens trobem dilluns i dimecres de 18:30 a 20 hores. Algunes participen els dos dies, d’altres un. Dansem, ens acompanyem, creem!!!!
 

Per a… Obert a tothom, preferiblement amb certa experiència. Consultar places disponibles mitjançant un email a marabal@marabal.org.

Monòlegs teatrals: un personatge a la recerca de la seva veu

Dissabtes 6, 13, 20 i 27 de juny + 4 i 11 de juliol, de 10:30 h a 12 h. // Ester López // Aportació: 55€

En aquest curs us proposem crear un personatge i trobar la seva veu. No només la veu física, sinó especialment la veu interior: el per què del seu discurs. Descobrirem qui parla i per què ho fa, i per què diu justament el que diu, i de la manera que ho diu.

Plantegem el curs com un procés individual, amb el suport del treball online en grup, i amb la tutoria personalitzada de la professora. Els alumnes hauran de triar un text teatral que desitgin interpretar en forma de monòleg. La professora donarà un marc de treball perquè tots els alumnes puguin abordar la creació del seu personatge, a través d’una fitxa d’activitats.

Durant les sessions grupals, es treballaran dinàmiques d’improvisació i entrenarem habilitats i tècniques d’interpretació. I també compartirem en el marc del grup part del procés creatiu de cada alumne.

Per a… persones que desitgin experimentar amb el teatre i amb ganes de posar veu i cos a un text que els motivi. Places limitades: 10 pers.

LA PELL. CREAR DES DE LA SENSIBILITAT

Dimarts del 2 al 23 JUNY, de 18 a 20 h // Álvaro Prats Bertomeu // Aportació: 6€ per sessió

La pell és de summa importància per a l’ésser humà en tots els seus estrats: biològic, psicològic i social. La pell cobreix tot el cos i està directament vinculada al sistema nerviós per més de mig milió de fibres sensorials. De manera que representa el nostre primer mitjà de coneixement i construcció del món, al mateix temps que de protecció. La importància del tacte, com a mare de tots els sentits, resulta fonamental per a la salut bio-psicosocial de l’individu. En temps de confinament, les possibilitats de contacte humà s’ha vist reduïdes. No obstant, podem seguir activant les capacitats sensorials intrínseques; i una manera de fer-ho és creant a través de la dansa o la performance.

Després del workshop intensiu de maig, aquestes següents 4 sessions pretenen aprofundir en el tema de la pell com a superfície simbòlica, és a dir, en tant que espai o material significatiu sobre (i des de) el qual podem crear nous significats. Artistes del Body Art i de la Performance han treballat constantment sobre el cos i la pell per a crear les seves obres. Veurem i experimentarem algunes de les diferents maneres en què ho han fet i finalment cada participant podrà treballar en la seva pròpia performance. 

Per a… Persones curioses amb desig d’investigar i aprofundir en la pell a través del moviment i la performance. Places limitades a 15 pers.

VIEWPOINTS. compondre EN LA quotidianitat

Divendres del 2 al 29 MAIG, de 10 a 12 h // Álvaro Prats Bertomeu // Aportació: 6€ per sessió

Viewpoints és una tècnica de composició que actua com a mitjà per pensar i actuar sobre el moviment, el gest i l’espai creatiu. Originalment desenvolupat a la dècada de 1970 per la ballarina i actriu Mary Overlie, els Six Viewpoints han estat estudiats i practicats durant dècades en teatre i dansa. Aquests van ser adaptats per les directores de teatre Anne Bogart i Tina Landau, i els van anomenar simplement Viewpoints. En aquesta línia, nosaltres els adaptarem a casa i als espais de la quotidianitat. 

A cadascuna de les sessions s’explicarà i es treballarà dos dels viewpoints, deixant temps per a l’exploració personal i amb petites interaccions per parelles o grupals. En la darrera sessió, es duran a terme petites creacions que posaran en joc alguns viewpoints seleccionats per cada persona.

Per a… Persones curioses amb desig d’investigar i explorar la tècnica de Viewpoints adaptada als espais de la quotidianitat. Places limitades a 15 pers.

INHABIT. Performance i habitacions

Op. 1: Dimarts del 28 ABRIL a 26 MAIG, de 10 a 12 h // Álvaro Prats Bertomeu // Aportació: 6€ per sessió

Op. 2: Dijous del 30 ABRIL a 28 MAIG, de 18:30 a 20:30 h // Álvaro Prats Bertomeu // Aportació: 6€ per sessió

Inhabit: to live or dwell in (a place) // to exist or be situated within. Inhabit s’enfoca sobre la casa, i concretament sobre el seus espais o habitacions. Què fa que aquests espais siguin habitats? Com els habitem? Com els vivim? I encara més enllà, o més endins, quins espais interns creen en nosaltres? 

Aquesta proposta, doncs, explora algunes d’aquestes habitacions (en tant que llocs i en tant que accions) des del llenguatge de la performance, amb la mirada posada en l’acció i la poètica de cada habitació.

Per a… Persones curioses amb desig d’investigar i explorar els espais d’allò íntim i privat, de la casa, a través de la performance. Places limitades a 15 pers.

Close Menu